Projects

Adding a hometown feel to a commuter parking lot

fast facts

Project: Clarkstown Commuter Lot

Client: Town of Clarkstown

Size: 1.3 acres

Services provided: Land surveying, civil engineering, regulatory permitting, ADA accessibility, construction administration

Adding a hometown feel to a commuter parking lot

The Town of Clarkstown proposed the development of a new, 96-space commuter parking field in a virgin woodland area adjacent to a stream in New City, NY. Supporting the project, H2M provided land surveying, civil engineering, regulatory permitting, and construction administration services. The finished product was a visually attractive parking lot for commuters to start and end their workdays.

Using a federal grant to fund the project, Clarkstown sought to incorporate elements of a hometown streetscape in order to increase the facility’s appeal. Featuring ornamental street lighting and security lamps, Belgian block curbing, and a stamped concrete bus lane, the project is an aesthetically-pleasing addition to New City’s transit infrastructure. Capping off the overall theme is a two-sided clock tower and handicap access to the custom bus shelter. Native deciduous and coniferous plant species landscape the lot to blend in with the surrounding wooded area.

Share

Careers   News   Blog
Facebook Twitter Instagram LinkedIn YouTube Google Plus Pinterest Tumblr